måndag 18 juni 2012

Sätterirum blir klotrum, tillfälligt

Vårt sätteri, som vi inte ännu hunnit gjort klart helt, har förvandlats till materialbod. Vi har köpt upp bland annat bokbinderiklot i massor och innan vi får i ordning detta, så får det ligga där...
Iaf någon månad till. Till hösten fortsätter arbetet med sätteriet och att göra i ordning en boktryckeridel i verkstaden. 

Vi tar ett litet sommaruppehåll nu här på bloggen, då vi går in i vår högsäsong nu, och vi hoppas att ni vill fortsätta följa med på vår boktryckarresa i höst. 

Ps. Vi har inte hört något från fonden som vi sökte pengar ur för denna satsning och dom skulle besluta & meddela i maj, det känns lite tråkigt, men det får helt enkelt gå ändå och det får ta längre tid. 

Tack till Per Wimmer som lagerför våra tryckpressar i sommar.tisdag 5 juni 2012

Einar Ljungströms Boktryckeri

I helgen var vi tio stycken som besökte Einar Ljungström i hans boktryckeri i flera timmar. Det var otroligt intressant och Einar är en man som kan sin sak! Han visade först sitt sätteri och sina efterbearbetningsmaskiner, och efter lunch tittade vi på hans tryckpressar. På sin Heidelberg Vinge trycker han 95 % av alla hans jobb. Han gjuter också nya typer och bland annat hade han gjutit upp @ snabel-a´n i olika storlekar.
Alla i gruppen var intresserade av att göra fler studiebesök och fortsätta samarbeta med varandra så det kändes jättekul.
Einar Ljungström vid sin Vinge.