tisdag 29 januari 2013

General Printing -

An Illustrated Guide to Letterpress Printing.

Denna bok fick vi av en kompis som inte hann registrera sig på Crowdculture men ville ändå stödja vår boktryckssatsning. Hon frågade om det fanns något som hon kunde bidra med och jag svarade facklitteratur! Vi fick två fina böcker och här är den ena. 
Den är skriven på 60-talet, och detta är en print-on-demand kopia, med hemsk limbindning och dåligt papper, och det vet man ju inte när man beställer (dåligt BOKUS när det står "häftad"). Iaf, boken innehåller en massa bilder, därför tycker jag den är bra och hoppas kunna lära mig massor när jag får mer tid att läsa den. Tack Alma!!
torsdag 24 januari 2013

Korrespondenskort

Om man donerade 250 kr på vårt upplagda projekt på crowdculture så skulle man få 10 st korrespondenskort med kuvert med sitt namn boktryckt på. Handsätts med blystil och trycks på fina kort & på kuverten, (som för övrigt är fodrade.)
Vi har börjat tryckt och levererat, senast var till Fru Johnsson, har 3 kvar att leverera till. tisdag 15 januari 2013

Andra trycket på vingen

Det andra trycket blev till julkortsutskicken. Jag ville testa hur det gick att trycka på ett mindre format. På grund av dålig planering så gjordes detta i absolut sista stund, så jag tryckte på vingen fastän vi inte hunnit gå igenom den helt än, rengöring och smörjning i alla alla (många!) hål.
Jag hittade en kliché från Bjursåssätteriet som vi tyckte om, dock hamnade den lite högre än 23,56 (som är höjden för materialet som ska tryckas). Så när det var snyggt tryck på klichén, så blev det inte riktigt täckande på blytyperna. Och eftersom jag inte riktigt har vana än att bygga upp så körde jag på, resultatet blev då ringen runt ljuset "blaffade" igen lite. Annars är jag nöjd. Jag fick dock skära alla i efterhand ändå p.g.a. formatdesign och smuts på kanten efter griparen.

Två-fyra olika julklappsetiketter fick en del av våra kunder och kollegor mfl. i julhälsningen från Djura Bok & Pappersverkstad i år.
tisdag 8 januari 2013

Trailer för "Linotype: The Film"

Jag trodde jag lagt upp denna trailer för länge sen, men det hade jag missat. Denna dokumentär visades i Borlänge i oktober då jag medverkade på en temadag, och den var helt fantastisk!

Den går att köpa här: http://www.linotypefilm.com/.fredag 4 januari 2013

Träsnitt levererade

Om man donerade 500 kr på vårt upplagda projekt på crowdculture så skulle man få ett träsnitt tryckt av mig, Linda. Träsnittet gjorde jag på en boktryck/högtryckskurs i Södertälje i april 2012.Veckan innan jul gjorde jag i ordning dessa och skickade iväg tre stycken. Signerade, för man vet aldrig vad jag gör om 10 år. ;-) Det var ju himla himla roligt med träsnitt & konsttryck...
Tack till er tre!