fredag 17 januari 2014

"Vet jag att jag kan göra det bättre, då gör jag det."

Det är fortfarande fullt ös, kanske mer nu än någonsin.
Därför hinns inte kära sätteriet och Vingen med. Men det är helt ok. Boktryck = slowprint.

Och på tal om slowprint. I april 2013 var jag och Isak, lärling på Skansen, och hälsade på Tomas och Kristina och deras lärling på Norrbacka Tryckeri i Stockholm. Och oj vad inspirerande. Jag hör fortfarande Tomas ord, "vet jag att jag kan göra det bättre, då gör jag det." Jag minns också att jag tänkte att detta är så unikt-unikt i Sverige, så vi borde vara så stolta och glada att det finns ett sådant boktryckeri som Norrbacka, och all den kunskapen dom har, det är helt otroligt. Tomas, som är den mest otrolige boktryckaren, med perfekta underbara resultat, och Kristina som kan ALLT om grafiska fin/tryckpapper, (tidigare arbetat som papperskonsultent på Map/Antalis). 
Det var ett väldigt kul besök som varit planerat länge. Jag har varit där förut, och skulle dessutom ha praktiserat där för många, många år sedan, men det blev tyvärr aldrig av.

Dom har tre vingar igång, en som dom folierar i och två andra som dom trycker i. Även en stor cylinderpress som dom trycker större ark i, tex deras "nyhetsbrev" Slowprint som ni kan se på bilden längst ner, och man måste bara se denna fantastiska film som visar hur den trycks. Har bara FB-länk till den: http://www.facebook.com/photo.php?v=528814327200893&set=vb.118954328198245&type=2&theater


På tal om FB, glöm inte att följa Norrbacka Tryckeri på facebook, det är otroligt inspirerande.


Och vilka trycksaker sen! Det är svårt att visa på bild hur "taktilt snyggt" det är. Men här kommer några bilder från besöket.


/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar