tisdag 28 februari 2012

Vårtecken

För att vi ska kunna etablera & komma igång med detta boktryckeri måste vi ha mer kunskap.
När vi fick tips av kollegan Linda att det skulle hållas en prisvärd helgkurs i boktryck blev vi så glada! Även om det är nybörjarkurs och vi har ganska mycket kunskap och lite erfarenhet sen innan, så känns det som en härlig start på denna boktryckerisatsning! 

Kurs
Boktryck (högtryck)  lörd 31 mars – sönd 1 april
Vi utnyttjar verkstadens stilförråd av bly och trästil och kombinerar text och bild ( träsnitt, linosnitt), 
och trycker det hela på någon av verkstadens pressar Särskilt korrekturpressen ( avdragspress) för spec.boktryck.

Södertälje Konstnärskrets
KRETSEN
Gamla Flickskolan Orionkullen, Västra Kanalgatan 2, 151 71 Södertälje
grafikverkstad och galleri 08-55018596   epost: kretsen@kretsen.info
http://www.kretsen.info/html/grafik.htm

3 kommentarer:

 1. Lisa Eriksson24 mars 2012 02:31

  Åh, jag skulle vilja gå men kommer nog inte kunna ta mig tid. :/ Hade ju varit underbart. Har praktiserat på boktryckeriet här där jag bor och älskar det, är sugen på att köpa en egen vinge i framtiden. Men som sagt längre fram, först ska jag försöka bygga upp ett kund och kontaktnät då jag kan få trycka hos honom.
  Var och hälsade på boktryckeriet igår och fick så mycket inspiration så nu känner jag att jag verkligen ska starta med det här! Det är ju min dröm! Skadar inte att försöka. Borde också skapa en blogg för att komma igång och få det fixat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa! Ursäkta att jag inte svarat, det blir lite så när man inte har en email att svara till. Skicka gärna ett mail till mig, så har vi varandra på mailen. =) Jag pratade med E, och han sa att det var hon honom du praktiserat, vad kul. vad det en bra praktik!? Berätta gärna mer! Hälsar Linda

   Radera