måndag 12 december 2011

November 2011 - Vad har vi gjort!?

Då hade vi sagt ja. Då var det väl egentligen bara att hämta detta och stuva in det någonstans. Eller?
Vi insåg att detta väger ganska mycket. Tryckpressen vi köpt väger 1,1 ton. Och, då ska vi se,
18 regaler/byråer med blystil. Det är nu det blev lite svettigt..
Vår verkstad består av tre rum, ett stort och ett varsitt arbetsrum. I det stora har vi redan några regaler med blystil och en avdragspress som man kan se på bilden.

Men innanför Lindas arbetsrum finns faktiskt ett fjärde ofärdigt rum som hittills har fungerat som förråd. Vi enades om att släppa detta rum till all stil. Ett sätteri-rum. Det tog några dagar att tömma detta på bokbinderimaskiner och grejer.
Tryckpressen ska få stå i stora arbetsrummet framför ett av skyltfönsterna där gardinerna hänger.
MEN på grund av vikten, så måste golven förstärkas i dessa rum. Vi tog hit en snickerifirma som lämnade en offert på hela jobbet, från rivning, förstärkning, material, plus arbete med en vägg i "fjärde rummet".
Totalt pris 110 600 kr.
Oj, nu blev det ännu svettigare. 

3 kommentarer:

 1. oj oj oj, svettigt. Om jag var rik skulle jag sponsra er. Finns det ingen därute som tycker att detta är sponsringsvärt?!!! Om ni öppnar ett konto, där folk som vill kan bidra med något litet, om flera hänger på kan det bli mycket. Säg att 100 personer bidrar med 100 kr. Det tycker jag skulle vara bra. Är det någon som vill hänga på?
  Lena

  SvaraRadera
 2. Tack Lena, vad snällt av dig! Vi kanske kan göra något sådant om ett tag när det börjar bli mer färdigt, vem vet. Och när bloggen och projektet blir lite mer känt. Tack för omtanken!

  SvaraRadera
 3. Hej,

  det är alltid bra att be minst tre olika lämna offerter på bygget.

  Ibland lämnas höga bud bara för att de inte vill göra jobbet. Därför är det bra att jämföra.

  Hälsningar
  Helén

  SvaraRadera